Moesgaard Museum

Moesgaard Museum deltager som kulturaktør i projektet “Kultur i fællesskab” med midler fra Region Midtjyllands kulturmidler 2021. 

Projektet går ud på at at udvikle en metode, hvor med kunst og kulturaktører kan sælge deres tilbud til den der normal ikke kan opsøge og nyde bestående kunst og kulturtilbud.

I projektet “Kultur i fællesskab” har vi valgt at målrette produkterne til  beboere med demens på plejehjem. 
Det har vi gjort ved at producere små film, som omhandler et bestemt tema som kulturaktøren har valgt at formidle.

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum er har en lang og stærk tradition for formidling og forskning. Museet arbejder tæt sammen med Aarhus Universitet De har det arkæologiske ansvar for lokalområdet omkring Aarhus og varetager desuden arkæologisk forskning i ind- og udland.
Og med sin egen afdeling for konservering og naturvidenskab løser  museet desuden specialopgaver for andre museer.
 
I 2014 åbnede museets nye udstillingsbygning, hvilket har givet de faste udstillinger nye vinkler på fortiden og fortidens mennesker samt antropologisk udsyn til alverdens folkeslag.
 
De skiftende særudstillinger bidrager desuden til at præsenterer verdens mest spektakulære kulturarv. 

Denne film viser nogle af de mange arkæologiske skatte, der gemmer sig på Moesgaard Museum.

Vi får et indblik i de skatte, der findes inde bag facaden. Helt derinde hvor alt er gemt i kasser og på hylder.

Det kombineres med en flyvetur hen over museets helt unikke arkitektur, hvor vi oplever de forskudte niveauer, der er inspireret af arkæologiske udgravninger, som gradvist afdækker lagene af historie.

Arkitekturen på bygningen har betydet noget helt særligt for museet, fordi selve bygningen også er blevet et udflugtsmål for besøgende.

Det gælder både den fantastiske udsigt over Aarhus-bugten, landskabet syd for Aarhus og taget på selve bygningen, som indbyder til aktiviteter af alle slags lige fra koncerter og picnics om sommeren til kælkebakke om vinteren.

Scroll to Top